Alimente cu proprietati antistres


__ In urma unui studiu realizat de mai multi nutritionisti din Anglia s-a constatat ca in zone cu populatie saraca, tendinta de ingrasare si nervozitate a crescut si de aici concluzia ca produsele ieftine, de calitate inferioara ingrasa, dau o stare de nervozitate, agitatie si distrug sanatatea. In ultimul timp au crescut vanzarile la pizza, fast-food, dulciuri, iar vanzarile la fructe si legume au scazut foarte mult, ceea ce nu este in regula.

__ Este de preferat sa mancati produse de calitate si in felul asta va mentineti silueta, va pastrati calmul si sanatatea nu va avea de suferit. __ Pentru a evita starea de tensiune, trebuie sa dam organismului ceea ce el are nevoie, mai ales serotonina (hormonul fericirii) care influenteaza somnul, starea psihica si functiile importante ale organismului.

__ Adevaratii dusmanii ai stresului sunt vitaminele si mineralele, de aceea trebuie consumate zilnic cat mai multe fructe, legume si seminte.

ALIMENTE ANTISTRES: avocado, broccoli, urzici, spanac, chimen, busuioc, cimbru, rozmarin, leustean, (lapte cald cu
miere sau lapte cald cu scortisoara).

CEAIURI ANTISTRES: menta, musetel, valeriana, ceai verde, tei, soc, macese, iasomie, scortisoara, radacina de lemn dulce, sunatoare

ALIMENTE NEINDICATE CELOR STRESATI: zahar, cafea (cofeina), ciocolata (in cantitati mari), sare, snacksuri, hamburger, chipsuri, alcool.

           
 


 
 
 
<<